Ulica bana Josipa Jelačića 16
23250 Pag, Hrvatska
tel. +385 099 247 6130
email. info@villa-laura.com.hr
Rezerviraj apartman
hrcsendeitpl

Otok Pag jedan je od najsunčanijih otoka na Jadranu s preko 2500 sunčevih sati godišnje. Tajanstven i čaroban, jedinstven i poseban skriva veliko bogatstvo i nudi za svakoga nešto. Otok je to soli, čipke i nadaleko poznatog paškog sira i janjetine.
U starorimsko doba otok je bio bogat zelenilom zbog čega su ga Rimljani zvali "zlatnim otokom". Do danas je pod šumskim pokrovom ostalo samo 3,8% otoka. Pašnjaci čine 86% površine te izgleda kao da je bez raslinja, bijel od kamena. Izgled pojačava izbrazdanost dugačkim suhozidima. Vrlo je malo pod vinogradima, livadama i makijom.

Grad Pag smješten je u samom srcu otoka Paga, kojeg još zbog velikih kamenih površina često nazivaju i „mjesečevim otokom“, a Paška uvala krije brojne plaže i uvalice koje će zadovoljit i najzahtjevnije goste . Grad Pag ima dugu i bogatu prošlost , čemu svjedoče brojni kulturno-povijesni spomenici te bogata kulturna baština koju njegovi stanovnici s ponosom i velikom ljubavlju njeguju i čuvaju da im zub vremena ne naškodi.

Obližnje naselje Šimuni s kampom i marinom u uvali Šimuni maleno je ribarsko je mjesto. Kamp Šimuni najveći je i najopremljeniji kamp na otoku, a cijelom svojom dužinom se nalazi uz šljunčane plaže. Marina Šimuni sa 50 vezova nalazi se na sjevernom dijelu mjesta Šimuni u zaštićenoj uvalici.